• Sauvignon Blanc '08
  sec / 2008 / 14% / D.O.C. / C.T. / 1.692 sticle
  99,00 leiTVA inclusă

  Un an fericit pentru producția viticolă a dus la obținerea unui vin realmente excepțional, la care au contribuit la maximum toate componentele din „terroir”-ul Drăgășaniului.

  Avem de-a face cu un vin corpolent, cu ridicat aport în alcool, dar echilibrat, pentru că aciditatea împreună cu ceva urme de zahăr, îi conferă un post-gust catifelat ce încântă bolta palatină.

  Anii trecuți peste acest vin l-au îmbogățit în arome de învechire, miresme de fructe coapte, flori de soc și miere de tei.

  Ideal pentru a însoți preparate din pește, carne albă și brânzeturi naturale, servit foarte rece la 9-10°C.

  Dr. oenolog Cristian Nicolaescu, Casa Isărescu
  Note de iarbă, pere Williams, prune galbene, corcodușe, ardei gras, măr, ușoare tușe de lime

  Cu o structură atât de generoasă, încât l-ai putea trata ca pe un vin roșu, acest vin alb invocă amintirea unor tanini din vieți anterioare de vinuri. Există o complicitate de roman între acest soi și timpul pe care l-a petrecut trăind în sticlă. Vivace note de iarbă, pere Williams, prune galbene, corcodușe, ardei gras, măr, ușoare tușe de lime. Onctuozitatea de avocado, pe un galben pai îmbrăcat în reflexe verzi, se duce într-un final jucăuș, ușor amărui. Capitol după capitol, acest vin nu are final, ci îți revelează la fiecare înghițitură noi stări, despre care uitaseși că trăiesc în tine.

  Marinela Vasilica Ardelean, "Cartea vinurilor românești", Ed. Rao, 2016
 • Cabernet Sauvignon '11
  sec / 2011 / 14,5% / D.O.C. / C.T. / 1.986 sticle
  99,00 leiTVA inclusă

  Este un vin de mare clasă, ce rivalizează cu cele mai bune vinuri ale aceluiași soi din podgoriile renumite pe plan mondial.

  Un vin deosebit de corpolent, extractiv, cu ridicat potențial alcoolic, o culoare intensă rubinie, cu tente cărămizii datorită învechirii.

  Gustul plăcut astringent, dar catifelat duce la fructe aduce a fructe roșii de pădure, prune afumate, iar aromele sunt complexe, de la condimente, iod și tanin de lemn de stejar ars, la vanilie datorită învechirii în baricuri timp de 12-14 luni.

  Poate însoți toate tipurile de mâncăruri, fripturi din carne roșie și vânat, iar la final se exprimă excelent cu brânzeturi asortate, servit la temperatura mediului.

  Dr. oenolog Cristian Nicolaescu, Casa Isărescu
  Ciocolată amăruie, smochine, prune uscate, condimente negre, pulbere de ardei roșu

  Roșu-rubiniu profund cu reflexii granate, luminos și atrăgător. Un miros catifelat reunește arome de ciocolată amăruie, smochine, prune uscate, condimente negre, pulbere de ardei roșu și intrigante tușe de roșii de grădină bine coapte. Structura este amplă, corpul prezintă o musculatură aproape sculptată cu tainin feminini și mătăsoși. Gustul este plin, rotund, lung și definește tipicitatea acestui soi într-o zonă a României unde se simte "acasă".

  Marinela Vasilica Ardelean, "Cartea vinurilor românești", Ed. Rao, 2016